Az "újinfluenza"nevű hisztériától nem félek.

A vírusoktól sem!!Megbízom nagyszerűen működő immunrendszeremben.

A  génmanipulált kukoricáról szóló  híradástól  viszont azonnal összerezzentem.Hétfő óta nem fér a fejembe, hogy ezt /is/ megtehetik velünk!!

Megteszik!!Büntetlenül!!

Az Európai Bizottság hétfőn engedélyezte a svájci Syngenta géntechnológiával módosított MIR604 kukoricafajta forgalmazását az Európai Unióban.

A bizottság hétfői közlése szerint az engedély a GMO-kukoricát tartalmazó, abból álló, vagy abból előállított élelmiszerek és takarmányok importjára és forgalmazására vonatkozik, a köztermesztésre nem.

GMO_kukorica.jpg

A vélemény kedvező, a hatás bizonytalan

A bizottság indoklása szerint az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) "kedvező" véleményt adott ki:

a hatóság szerint nem valószínű (FreeWomen: igazán megnyugtató ez a határozottság), hogy a MIR604 kukoricából előállított termékek forgalomba hozatala a tervezett felhasználás mellett kedvezőtlen hatást gyakorolna az emberek vagy állatok egészségére, illetve a környezetre.

 Syngenta, akinek az EU megadta az engedélyt a génmanipulált kukorica (MIR604) importjára, a világ  három /Monsanto ,Bayer,Syngenta/ 
legnagyobb génsebészettel foglalkozó vállalatának egyike.
Ez itt nem a reklám helye!!
 

(Forrás: MTI, fogyasztok.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://freewomen.blog.hu/api/trackback/id/tr491570582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása